Wie, hoe, wat?

   Hoe mijn kinderlijke interesse en pijntjes uitgroeide tot...

Ik ben Marijke, geboren in 1978 in België.

Ik was altijd al graag buiten...  de natuur, bos, water, zee heeft me altijd al aangetrokken. Kon ik mijn rust vinden.

Als kind kon je me dikwijls vinden achteraan op de boerderij van mijn grootouders. Samen met een vriedin of nichtje plukten we planten, vruchten, bloemen en brouwden we brouwsels die je beter niet kon drinken. Toen we wat ouder werden maakten we drinkbare brouwsels, maakten we onze eerste productjes zoals rozenwater voor op de huid die we dan later op het schoolfeest verkochten.

 

In de schoolvakantie gingen we jaarlijks naar Nederland op vakantie, we bezochten altijd de tuinen van Dr. Vogel, veel uitleg over de werking van alle planten, bloemen, bomen, enz. We konden ook het labo zien waar alle kruiden verwerkt werden tot tincturen, crèmes en andere producten. Het fascineerde me en ik leerde stap voor stap de werking van de natuur kennen. Testen, ervaren, voelen... Later begon ik zelf crèmes, maskers, scrubs, lippenbalsems, kompressen, zeep, blends, enz. te maken. De basis interesse was er altijd al maar de passie kwam pas later.

Ik ben opgegroeid met massa's angst, spanningen en stress in mijn leven waardoor ik o.a. last kreeg van intensieve migraine, moeilijk verteren van bepaalde voeding. (ik weet nu dat dit de oorzaak was).

 

Ik starte een zoektocht om zonder zware medicatie van mijn hoofdpijn af te komen met de ene teleurstelling na de andere als gevolg. Tot ik op mijn 16de reiki, shiatsu, massages probeerde en ervaarde als super positief voor mij. Dit wilde ik ook leren en ik starte een 3-jarig opleiding Shiatsu therapeut. Om te slagen mochten we geen enkele les missen.

Ik kreeg een intensieve migraine aanval en belde mijn leraar dat ik echt niet aanwezig kon zijn. Zijn antwoord was: "Laat je brengen en kom een half uur vroeger". Ik kreeg een shiatsu behandeling, hij voelde mijn pols, bekeek mijn tong gaf mij aan de hand van wat hij voelde en zag voedingsadvies wat ik voor 100% volgende. Met alle positieve gevolgen vandien. Mijn migraine bleef steeds langere periodes weg, ik had terug een leven.

 

Mijn interesse, passie in de kracht van voeding, kruiden, massage, werking van het lichaam werd gewekt! Ik wilde alles weten en volgde de ene opleiding na de andere, verslond boeken, teste, ervaarde.

Ik begon later een praktijk in drukpuntmassage, massage, reiki en schoonheidsbehandelingen. Hier kwam ik klanten tegen met allerhande klachten, ook huidklachten zoals acné, couperose, rimpels. Ik wilde hen echt helpen, ik wilde niet enkel een crème smeren en het probleem onderdrukken ik wilde de oorzaak vinden en de oorzaak aanpakken.

Na een lange zoektocht kwam ik uit bij de Chinese geneeskunde en chinese dermatologie waar ik leerde dat alles wat je aan de buitenkant ziet een oorzaak heeft aan de binnenkant. Dat emoties en organen met elkaar verbonden zijn. Dat de tong ons weerspiegelt hoe onze organen en emoties eraan toe zijn. En als we de oorzaak van het probleem kennen dan kunnen  we starten met het oplossen!

 

Deze informatie kopelde ik aan mijn kennis over kruiden en planten en ik ging op zoek naar merken die blends en thee verkochten met bepaalde samenstellingen zodat we de oorzaak van acné, couperose, verzuring van spieren en andere klachten ook langs binnen konden aanpakken maar ik vond niet wat ik zocht dus ging ik op zoek naar een labo/leverancier die voor mij blends op maat kon maken. Zo starte ik met Het thee effect: met een zuiverende blend op darmnivieau, een zuiverende blend op lever en nierniveau, een relaxerende blend om rust in het hoofd te brengen en dit groeide alsmaar meer en meer uit. Tot het assortiment dat we nu hebben en het tijd werd voor een andere naam: Herbalpower. Omdat ik niet enkel meer thee verkoop maar ook losse kruiden, specerijen, paddenstoelen, schors van bomen, enz.